Verstandkies > Veel gestelde vragen – Tandartsenpraktijk P.C. Sanders & mw. M.A. Vogels – Laren

Verstandkies > Veel gestelde vragen

Verstandkies > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over verstandskiezen. 
Klik op het icoontje “” voor de vraag, zodat het antwoord wordt weergegeven. 

De vragen zijn gebaseerd op echte vragen gesteld in ons forum en welke beantwoord zijn door de digitale tandarts.

Voor individuele vragen of het zoeken naar lotgenoten kunt terecht op het forum, bedenk hierbij wel dat gezien het feit dat specifieke gegevens vaak ontbreken, de digitale tandarts eigenlijk alleen globale en algemene antwoorden kan geven. Tevens is deze door tijdgebrek niet meer in staat om elke vraag te beantwoorden.
Wij hopen dat deze lijst van vragen u enigszins een antwoord verschaft!

 

 Enkele dagen geleden is mijn verstandskies rechtsonder getrokken. De pijn wordt echter steeds erger in plaats van minder. Hoe kan dat nou, is het aan het ontsteken?

 Acht dagen geleden is mijn verstandskies getrokken, gelukkig heb ik weinig pijn gehad, alleen begon ik een week later een vieze smaak te krijgen, lijkt wel of er een niet echt pijnlijke ontsteking aanwezig is op de plek waar de kies zat. Wat kan het zijn en wat moet ik doen?

 Onlangs is bij mij een verstandskies in de onderkaak getrokken, alleen na de operatie had ik het idee dat de verdoving niet helemaal uitwerkte. Een deel van mijn lip en kin is nu gevoelloos, maar soms voel ik in dat gebied ook tintelingen. De kaakchirurg had al op de foto laten zien dat de kies vlakbij een zenuw lag! Ik vraag me af hoelang het duurt voordat ik zeker weet dat ik nog gevoel terug krijg en zijn tintelingen een goed teken?

Mijn tong tintelt nog een dag na het verwijderen van mijn verstandskies, is dit verontrustend?
 De tandarts vertelde mij dat de verstandskiezen eruit moeten. Toen ik vroeg om de verwijzing was ik verbaasd dat me verteld werd dat ze door hem zelf er uitgehaald zullen worden. Mijn vraag is of een tandarts dit wel kan en of het normaal is dat een tandarts dit zelf doet?